top of page

Projekt i urval

"Svenska närbilder" (kortfilmer)

Sedan 2018 utvecklar vi tillsammans med vår kollega Jenny L. Wallin en serie kortfilmer som utspelar sig under beredskapstiden i Sverige 1939-1945. Serien består av 7 olika kortfilmer, en film per krigsår. Projektet har utvecklats med stöd av Längmanska kulturfonden, Helge Ax:son Johnsons stiftelse och Filmcloud.

visit-malmö.jpg

Malmöprofilernas favoritplatser
(Visit Malmö)

Sissela Benn är programledare för Desstinationssamverkans miniserie i fem delar, där vi får möta berömda människor i Malmö som får berätta om sina favoritplatser i staden. Skådespelare, idrottsstjärnor, kockar, entreprenörer... Tillsammans med Sissela kör de runt i staden och vi får lära känna både staden och våra huvudpersoner. Vi har stått för hela filmproduktionen (planering, filmning, klipp). Fösta avsnittet kan ses här: https://www.youtube.com/watch?v=Z8F0jTbykUs&feature=youtu.be

Föreställningar på Malmö Opera

Under många år har vi arbetat med film på Malmö Opera. Vi har producerat trailers, marknadsföring, pedagogiskt material och content till operans digitala kanaler och till rullande reklam i kollektivtrafik, ute på gator och på bio. Vi har också med film dokumenterat föreställningar och konserter. Utöver detta har vi skapat videoinnehåll och projektioner till Vårkonserten 2019, samt till Operaverkstans föreställningar "Döden säger nej" och "Inget får hejda premiären". TRAILERS PÅ MALMÖ OPERA: - Fallet Makropolus - Roméo & Juliette - Anastasia - Det stora oväsendet - Så som i himmelen - Suor Angelica - På andra sidan havet - Barberaren i Sevilla - En kväll med Thalia - En midsommarnattsdröm - The Sound of Music - Ledaren - Väntarna - Skönheten och odjuret - Matilda the Musical - Inget får hejda premiären - Var är du Proserpin? - Döden säger nej - Svävande damen

Radioteater i Sveriges Radio

Hösten 2016 premiärsändes vår radiopjäs "Ungdomens slut" i Sveriges Radio P1. Pjäsen producerades i samarbete med Sveriges Radio Drama/ Radioteatern. Producent på Sveriges Radio var Manal Masri, och i rollerna hördes Sonny Enell, Jonas Bane och Sandra Redlaff.

Utställning på Kulturen i Lund

Våren 2021 började vi arbeta tillsammans med elever och lärare på Katedralskolan i Lund för att ta fram en utställning om de flyktingar som kom till Sverige med räddningsaktionerna de Vita bussarna och de Vita båtarna vid krigsslutet 1945. Utställningen tar besökaren från nuet tillbaka till flyktingmottagandet i Skåne 1945 och vidare till minnena av nazisternas koncentrationsläger. I utställningen närmar sig besökaren historien genom överlevares egna berättelser, gestaltade i texter, bilder och filmer. Till utställnigen producerade vi projektioner och filmer där skådespelare förmedlade vittnesmål. Mer information om utställningen: www.kulturen.com/utstallningar/vi-som-kom-till-er

Appar för Slaget vid Lund och Medeltidens Lund

Katedralskolan i Lund har tagit fram två appar som ger användaren en möjlighet att upptäcka staden Lund utifrån olika historiska teman. Med hjälp av kartor, texter, bilder och video kommer historien till liv. Vi har tillsammans med regissör Måns Nilsson ansvarat för apparnas videoinnehåll. I filmsekvenser får vi möta historiska personer som berättar om sina liv och om platser och händelser. Bland skådespelarna återfinns Björn Kjellman, Johan Wester, Torkel Petersson, Sanna Persson Halapi, Benjamin Stender och Johan Nordahl.

Konserter i Lunds domkyrka

Under pandemiåren 2020-2021 filmade vi konserter och gudstjänster i Lunds domkyrka, som sedan veckovis publicerades i kyrkans kanaler. Detta var ett uppskattat sätt för kyrkan att nå ut till sina besökare trots restriktioner.

Karnevalsfilmen 2018

Våren 2018 arbetade vi med Lundakarnevalens traditionsenliga karnevalsfilm - en filmtradition som funnits sedan år 1908. Filmen - "Drömmarnas Lund" (45 min) - regisserades av Gustaf Lennman, och vi arbetade som filmfotografer och tekniskt ansvariga för inspelningen. Filmproduktionen involverade hundratals studenter, och i rollerna syntes bland annat Henrik Linton, Sofia Pilesjö och Marianne Mörck.

Lilla Beddinge Teater

Lilla Beddinge Teater startades 2015 av regissören och musikalartisten Rasmus Mononen, som tillsammans med en stor grupp engagerade människor ville blåsa liv i sommarteatern på Söderslätts landsbygd. Vi har arbetat nära teatern på många vis. Vi har varit regiassistenter, ljudtekniker, rekvisitörer och scenarbetare. Vi har utöver detta även skapat ljuddesign till 2017 års uppsättning av musikalen "Dåliga mänskor", samt trailers till samtliga produktioner.

Filmkollo

Till Filmkollo i Främmestad kommer filmintresserade ungdomar från hela Sverige varje sommar sedan starten 2010. Kollot är Sveriges största sommarläger med inriktning på filmproduktion. Sedan 2012 har vi arbetat på kollot som filmlärare och lägerledare, och ansvarar för mycket av den filmpedagogiska verksamheten. Läs mer på: www.filmkollo.se

bottom of page